Rauanheimo laajentaa Hangon satamassa

Oy M. Rauanheimo Ab on solminut aiesopimuksen Hangon Satama – Hangö Hamn Oy Ab:n kanssa pitkäaikaisen yhteistoiminnan aloittamisesta.

Yhteisenä tavoitteena on kehittää Hangon satamaan kuuluvaa Koverharin satamaa ja sen liiketoimintaa pitkäjänteisesti sekä transito- että kotimaanliikenteen ja eri tuotesegmenttien kannalta. Tavoitteena on syksyllä 2019 aloittaa laajamittaista irtolastien käsittelyä sekä niiden laivauksia Koverharin kautta ja ensimmäisen 12 kuukauden aikana käsitellä noin 1,5 miljoonaa tonnia bulk-tuotteita.

Rauanheimon toiminta kasvaa nopeaan tahtiin ja vuoden 2019 liikevaihdon odotetaan olevan noin 140 miljoonaa euroa ja käsiteltyjen tonnien 11,6 miljoonaa tonnia. Rauanheimon laajentuminen Koverhariin on osa yrityksen määrätietoista laajentumisstrategiaa. Hangon Satama on Suomen eteläisin satama, josta on nopeat yhteydet Keski-Eurooppaan, Venäjälle ja kaikkialle Suomeen. Koverharin satama on liitetty osaksi Hangon satamaa vuonna 2014 ja se on pinta-alaltaan yli 600 ha. Se tarjoaa irtolasteille erinomaisen kulkuyhteyden ympäri maailmaa.

Rauanheimon sisaryritys Stevena on toiminut Hangon satamassa jo vuodesta 2004 ja saanut siellä vakiintuneen aseman. Stevena toimii erityisesti Hangon Länsisatamassa, mutta sillä on toimintaa myös Koverharin satamassa. Stevena hoitaa noin 40 % Hangon sataman volyymeistä. Aiesopimus ei vaikuta Stevenan toimintaan, vaan yritys palvelee asiakkaitaan entiseen tapaan.