KWH Freezen hukkalämpö Vantaan kaukolämpöverkkoon

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt tukea hankkeelle, jossa Oy KWH Freeze Ab:n pakastevarastosta syntyvä hukkalämpö voitaisiin hyödyntää Vantaan Energian kaukolämpöverkossa kotien ja liikekiinteistöjen lämmittämiseen.

Hanke on tällä hetkellä esisuunnitteluvaiheessa ja sen toteuttaisi Vantaan Energia. Tarkoitus on rakentaa järjestelmä, joka ottaa talteen pakastevaraston jäähdytyksen lauhde-energiaa. Lauhdelämpö lämmitettäisiin kaukolämpöverkkoon sopivaksi uusiutuvalla sähköllä toimivien lämpöpumppujen avulla. Aiemmin haasteena on nimenomaan ollut, ettei lauhdelämpö suoraan ole riittävän lämmintä kaukolämpöverkkoon.

KWH Freezeltä talteen kerättyä lämpöä voitaisiin hyödyntää Vantaan kaukolämpöverkossa jo ensi vuodesta alkaen. Vuosittaisen talteen otettavan energian määrän uskotaan olevan jopa 42 gigawattituntia, mikä vastaa noin 2300 omakotitalon vuosikulutusta.

KWH Freeze on Suomen suurin toimija pakastettujen elintarvikkeiden varastoinnissa ja se toimii Vantaalla. Asiakkaita ovat tukkuliikkeet, elintarviketeollisuuden toimijat sekä pakasteiden maahantuojat. KWH Freeze sekä varastoi ja käsittelee pakastettuja elintarvikkeita että vuokraa tiloja tavarankäsittelystä itse huolehtiville asiakkaille.

Lue lisää Vantaan Energian sivulta.