Mirka on ostanut toisenkin tytäryhtiön Italiasta

Mirka Oy on ostanut oikaisupyöriä tarkkuusteollisuudelle valmistavan italialaisen URMA Rolls s.r.l -yhtiön koko osakekannan.

Mirka on systemaattisesti investoinut liiketoimintansa laajentamiseen. Vuonna 2017 Mirka osti timantti- ja boorinitridityökaluja valmistavan Cafro S.p.A liiketoiminnan. Mirka-konserniin kuuluva Cafro S.p.A. on nyt ostanut URMA Rollsin osakkeet.

– URMA Rolls on täydellinen lisä tarkkuushiontaan keskittyvään tuoteportfolioomme. Sekä Mirkan että Cafron asiakkaat näkevät pintakäsittely- ja hiontaratkaisujen kattavan tuoteportfolion tuomat edut, Cafron toimitusjohtaja Mario Mancina sanoo.

Mirka tavoittelee yritysoston kautta maailmanlaajuista kasvua tarkkuushionnassa. Yrityskauppa on keskeinen osa Mirkan strategiaa laajentaa liiketoimintaansa hiomateknologian edelläkävijänä.

– Toivottaessamme URMA Rollsin tervetulleeksi osaksi Mirka-konsernia, olemme innoissamme uusista mahdollisuuksista, joita voimme yhdessä luoda, Mirkan toimitusjohtaja Stefan Sjöberg kertoo.Urma Rolls Logo.

Vuonna 1982 perustettu URMA Rolls s.r.l sijaitsee Torinossa, Italiassa ja se on johtava timanttipyörien ja boorinitriitti (CBN)-pyörien valmistaja. Tyypillisiä käyttökohteita ovat laakereiden, tarkkuusosien, moottorin osien sekä lentokomponenttien valmistus. Yhtiön vuosittainen liikevaihto on noin 6 miljoonaa euroa ja se työllistää yhteensä 45 henkilöä.

Lue lisää Mirkan kotisivulta.