KWH-yhtymä lahjoitti Vaasan yliopistolle

Olemme lahjoittaneet 10 000 euroa Vaasan yliopiston varainkeruukampanjaan. Lahjoitus on kohdistettu erityisesti tekniikan alalle.

Vaasan yliopisto on vastuulliseen liiketoimintaan suuntautunut yliopisto, jonka toiminnan ytimen muodostaa kauppatieteiden, tekniikan sekä hallinto- ja viestintätieteiden osaaminen. Yliopistossa on neljä akateemista yksikköä, jotka ovat Johtaminen, Laskentatoimi ja rahoitus, Markkinointi ja viestintä sekä Tekniikka ja innovaatiojohtaminen.

Harry Linnarinne, Kjell Antus ja Jari Kuusisto.
Vaasan yliopiston yhteysjohtaja Harry Linnarinne, KWH-yhtymän konsernijohtaja Kjell Antus ja Vaasan yliopiston rehtori Jari Kuusisto.

– Haluamme tukea alueellamme toimivia korkeakouluja, sillä laadukas koulutus ja tutkimus ovat meidänkin etumme. Vaasan yliopiston tutkimus- ja koulutusalat, etenkin tekninen ala tukee hyvin liiketoimintaryhmiemme toimintaa, kertoo konsernijohtaja Kjell Antus lahjoituksen taustasta.

KWH-yhtymä tuki jo viime vuonna Hankenin ja Åbo Akademin vastaavia varainhankintakampanjoita.

Käynnissä on valtakunnallinen vastinrahaohjelma yliopistojen pääomittamiseksi. Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra jakaa yliopistoille niiden valtion vastinrahaan oikeuttavan varainhankinnan perusteella tänä syksynä yhteensä 67 miljoonaa euroa. Yksittäisen yliopiston saama valtion vastinrahoitus voi olla korkeintaan 11 miljoonaa euroa.