KWH-yhtymän historian ennätysvuosi 2021

Vuosi 2021 oli vahvan kasvun aikaa. Liikevaihto ja tulos nousivat korkeimmalle tasolleen KWH-yhtymän koko historian aikana.

Konsernin liikevaihto oli 592,8 miljoonaan euroa, mikä tarkoittaa 91,5 miljoonan euron tai 18,3 % nousua edellisvuoteen verrattuna. Liiketulos kasvoi 14 miljoonalla eurolla ja nousi 71 miljoonan euroon. Talouden palautuminen koronan aiheuttamasta laskusta on ollut hyvin vahvaa, mikä näkyy myös KWH-yhtymän luvuissa.

– KWH-yhtymä selviää koronapandemiasta vahvana. Tämä saavutettiin onnistuneiden liiketoimintastrategiavalintojen, aktiivisen johtajuuden ja kaikkien henkilöstöryhmien hyvän yhteistyön avulla, toteaa konsernijohtaja Kjell Antus.

KWH-yhtymä Investoi 70 miljoonalla eurolla, mistä puolet kohdistui Mirkaan.

– Kolmen viimeisen vuoden suuret investointimme alkavat nyt näkyä sekä liikevaihdossa että kannattavuudessa, Antus jatkaa.

KWH-yhtymän voimakas kasvu näkyy myös työntekijöiden määrän kasvuna. Henkilöstömäärämme oli vuoden 2021 lopussa 2524. Se on 177 henkilöä enemmän kuin vuotta aiemmin. Eniten henkilöstö kasvoi Mirkalla (142 henkilöä), mutta myös KWH Logisticsin ja Prevexin henkilöstömäärä kasvoi yli kahdellakymmenellä hengellä.

– Jotta pärjäisimme kilpailussa työvoimasta, pyrimme luomaan viihtyisiä työpaikkoja sekä turvallisen työilmapiirin. Perheomisteisena kasvuyrityksenä pidämme pitkän tähtäimen kasvua tärkeämpänä kuin lyhyen tähtäimen voittoja. Tämä näkyy suunnittelussamme ja tavassamme kohdata haasteita.

Vuosi 2022 on alkanut vahvana. Ukrainan kriisin ja Venäjälle kohdistettujen taloudellisten pakotteiden sekä Venäjän vastatoimien johdosta edessämme on kuitenkin epävarma ajanjakso.

– Haasteisiin vastataksemme olemme laatineet toimintasuunnitelmia. Siten meillä on valmius toimia nopeasti ja sopeutua ympäröivän maailman tapahtumiin, Antus päättää.

Lue lisää vuosikatsauksesta 2021.