Prevex osti puolalaisen Winkiel Sp.z.o.o:n – uusi jäsen KWH-perheeseen

Oy Prevex Ab laajentaa toimintaansa Puolassa yritysostolla

Prevex on 14.6.2016 ostanut puolalaisen yrityksen Winkiel Sp.z.o.o.:n, joka sijaitsee Niepruszewossa Poznanissa Länsi-Puolassa.
Winkiel valmistaa ja markkinoi ruiskupuristettuja tuotteita LVI-sektorille. Sen erikoistuoteryhmiä ovat keittiöiden vesilukot, kylpyhuoneiden designtuotteet sekä erilaisiin suihkuratkaisuihin soveltuvat designlattiakourut.

Yhtiöllä on vahva asema Puolan markkinoilla ja sen liikevaihto on n. 5 miljoonaa euroa. Henkilökuntaa sen palveluksessa on runsaat 100.
Prevexin toimitusjohtaja Mikael Lillvik kertoo, että Prevexillä on nimenomainen kasvustrategia. Yritysoston kautta Prevex saa käyttöönsä sekä uusia mielenkiintoisia täydentäviä tuotteita että uusia jakelukanavia, mikä on täysin linjassa yrityksen kasvustrategian kanssa.

– Yritysostolla ei ole vaikutusta Uudenkaarlepyyn toimintaan. Käymme läpi tuotevalikoimat ja arvioimme molemmissa yrityksissä vapautettavissa olevat synergiaedut, Lillvik sanoo.
– Yritysosto tuo myös huomattavan mahdollisuuden kehittää sekä nykyisiä että uusia tuotteita.
– Haluamme varmistaa, että pystymme tarjoamaan sekä nykyisille että uusille asiakkaille kilpailukykyisiä laatutuotteita laajassa tuoteskaalassa.

Myyjien edustaja, toimitusjohtaja Klaudiusz Winkiel kertoo olevansa tyytyväinen Prevexin ostoon.
– Uskomme että Prevexillä on hyvät mahdollisuudet ja tarvittavat resurssit yhtiön toiminnan kehittämiseen, Winkiel sanoo.

Toimitusjohtaja Klaudisz Winkiel jättää siirtymäajan jälkeen yrityksen ja keskittyy perheen muun liiketoiminnan hoitamiseen. Yritystä vetää paikallinen organisaatio toimitusjohtaja Marcin Kowalskin johdolla.