Mirka osti tytäryhtiön Italiasta

Mirka Oy on ostanut timantti- ja boorinitridityökaluja valmistavan italialaisen Cafro S.p.A:n koko osakekannan.

”Samalla kun toivotamme Cafron tervetulleeksi Mirka-konserniin olemme todella innoissamme niistä uusista mahdollisuuksista, joita voimme saavuttaa yhdessä. Cafron asiantuntijuus ja teolliset valmistusmahdollisuudet yhdessä Mirkan globaalin markkinaläsnäolon kanssa luovat täydellisen yhdistelmän. Uskon toiminnan nopeasti laajentuvan, kun yhdistämme voimamme”, sanoo Mirkan toimitusjohtaja Stefan Sjöberg.

Italian Comossa sijaitseva perheomisteinen Cafro S.p.A on johtava timantti- ja CBN (Cubic Boron Nitride) hiomapyörien sekä PCD (Polycrystalline Diamond) ja PCBN (Polycrystalline CBN) työkalujen valmistaja. Cafrolle yritysosto tarkoittaa erinomaista mahdollisuutta laajentaa toimintaansa kansainvälisesti.

”Tämä on Cafrolle mahtava tilaisuus. Kasvun seuraava askel, tilaisuus rakentaa aidosti globaali markkina, on nyt mahdollinen. Olemme vuosien saatossa järjestelmällisesti kehittäneet meidän ainutlaatuisia tuotteitamme ja prosessejamme. Täten pystymme markkinoiden ainoina valmistajina tarjoamaan täydellisen valikoiman timanttihiontaratkaisuja hienomekaniikan teollisuudelle. Nyt voimme nopeuttaa kasvuamme yhdessä Mirkan kanssa”, sanoo Cafron uusi toimitusjohtaja Mario Mancina.

Cafron omistajat vuodesta 1955, kolmannen sukupolven Mancina perhe, jatkaa Cafron liiketoiminnan johtamista osana Mirka-konsernia.

”Yritysosto on kulmakivi parhaillaan rakentamassamme portfoliossa tarkkuushionnan alalla. Mirkan ja Cafron asiakkaat näkevät hyödyt laajassa ja täydellisessä valikoimassa pintakäsittelyn ja hionnan ratkaisuja”, Stefan Sjöberg toteaa.

Mirka on osa KWH-yhtymää ja tarjoaa laajan valikoiman ensiluokkaisia hiomaratkaisuja korkealaatuiseen pintakäsittelyyn. Yritysosto on luontainen osa Mirkan strategiaa laajentaa liiketoimintaansa timanttihiontaratkaisujen puolella. Mirka Oy on yksi maailman johtavista hiomatuotteiden ja -koneiden valmistajista maailmassa.