Mirkalle arvostettu Red Dot -muotoilupalkinto

Mirka AOS-B 130NV hiomakoneelle on myönnetty vuoden 2017 Red Dot -muotoilupalkinto tuotemuotoilukategoriassa parhaana hiomatyökaluna.

Mirka lanseerasi akkukäyttöisen hiomakoneensa 2016. Siitä on tullut lyhyessä ajassa menestystuote automaalaamo- ja korjaamoalalla. Markkinoiden pienin akkukäyttöinen hiomakone maalivirheiden korjaamiseen on suunniteltu yhteistyössä ruotsalaisen Veryday muotoiluyrityksen kanssa.

Suunniteltu käyttäjälle mukavaksi

Ergonominen muotoilu on ollut tuotteen suunnittelussa etusijalla. Sen huomaa ennen kaikkea siitä, että helppokäyttöistä ja hyvin hallittavaa hiomakonetta voi käyttää pitkiäkin työjaksoja väsymättä. Pieni ja kevyt kone on myös taloudellinen ja tehokas, sillä kestävän akun ansiosta maalivirheitä voi korjata jopa 16 tuntia yhdellä latauksella.
Palkinto ei ole Mirkalle ensimmäinen. Mirka® DEROS palkittiin Red Dot -muotoilupalkinnolla vuonna 2014.

Laadun tunnistaa punaisesta täplästä

Kansainvälinen muotoilupalkinto Red Dot juontaa juurensa jo vuodesta 1955 järjestettyyn Design Zentrum Nordrhein Westfalen instituutin designkilpailuun. Nykyään palkinto myönnetään useassa kategoriassa vuoden parhaille tuotteille. Pääkategoriat ovat Product Design, Communication Design ja Design Concept. Punaisesta täplästä on tullut maailmanlaajuisesti tunnettu laadun merkki.