KWH-yhtymä tukemassa alueen AMK-opetusta

KWH-yhtymä on lahjoittanut 10 000 euroa Vaasan ammattikorkeakoulun (VAMK) ja 10 000 euroa Yrkeshögskolan Novian varainhankintakampanjoihin. VAMK:n lahjoitus on suunnattu tekniikan alalle ja Novian lahjoitus tekniikan ja viestinnän alalle.

– Meille vientiyrityksenä on tärkeä varmistaa, että koulutus- ja osaamiskeskuksia on lähellä toimipaikkojamme. Hyvä tekninen koulutus on yksi peruskivistä, joiden varassa selviämme kansainvälisessä kilpailussa. Siksi halusimme olla mukana tukemassa alueen ammattikorkeakouluja. Aiemmin olemme osallistuneet myös Vaasan yliopiston ja Svenska handelhögskolan Hankenin varainhankintakampanjoihin, kertoo konsernijohtaja Kjell Antus.

Ammattikorkeakoulujen varainhankintakampanja on valtakunnallisesti käynnissä 11/2017-12/2018. Valtio pääomittaa ammattikorkeakoulujen toimintaa vastinrahalla suhteessa 31.12.2018 mennessä kerättyyn yksityisen pääoman määrään. Ammattikorkeakoulut käyttävät kerättyä pääomaa suoraan opetuksen ja tutkimuksen hyväksi.

Kuvassa VAMK:n rehtori Tauno Kekäle ja konsernijohtaja Kjell Antus allekirjoittamassa lahjakirjaa. (Kuva: Anssi Turunen)