KWH Logistics: uusi nimi, uusi brändi

KWH Logistics, joka tunnettiin aiemmin Backman-Trummer Groupina, on uudistanut sekä nimensä että brändinsä.

Viime vuosikymmenen aikana KWH Logistics on kasvanut suureksi logistiikka-alan toimijaksi, jolla on lähes tusina tytäryhtiötä. Voimakas kasvu on johtanut asemaan Suomen johtavana satamaoperaattorina ja transit-liikenteen suurimpana toimijana.

”Yritysryhmänä olemme ennen olleet hieman näkymättömiä. Uuden markkina-asemamme johdosta ajattelimme, että on aika vahvistaa brändiämme. Haluamme näyttää yhtä isolta kuin tosiasiassa olemme,” selittää toimitusjohtaja Hannu Uusi-Pohjola.

Keväällä 2019 ryhmä vaihtoi markkinointinimensä KWH Logisticsiksi. Lisäksi se esitteli uuden logonsa ja visuaalisen identiteettinsä, joka on samanlainen kaikilla sen tytäryhtiöillä.

“Halusimme brändätä itsemme ryhmänä ja nykyaikaistaa visuaalisen ilmeemme. Oli silti tärkeä säilyttää tytäryhtiöiden nimet, koska ne ovat sekä tunnettuja että menestyksekkäitä omilla erikoisaloillaan.”

Muutosprosessin yhteydessä toteutettiin asiakaskysely. Se osoitti selvästi, että KWH Logisticsin suurin kilpailuetu on yrityksen kysy tehdä isoja investointeja.

“Uskomme, että on mahdollista parantaa asiakkaidemme kilpailukykyä tekemällä logistiikkaketjusta aiempaa älykkäämpi. Se tarkoittaa usein investoimista. Vakavaraisen omistajamme takia se ei ole meille ongelma.”

KWH Logisticsin tytäryhtiöt:

International transports
Backman-Trummer
Moonway

Port logistics
Blomberg Stevedoring
Jalander
Rauanheimo
Rodén Shipping
Stevena

Industrial services
Adolf Lahti
Vaasa Stevedoring

Cold storage
KWH Freeze

www.kwhlogistics.com