Trukki ja varastohyllyjä.

KWH Freeze

Tasainen ja vakaa vuosi

Muutamien vaiheikkaiden vuosien jälkeen, joihin mahtui suuria investointeja, pandemia ja energian hinnan nousu, voin todeta, että vuodesta 2023 tuli KWH Freezelle vakaa vuosi. Olemme viiden vuoden ajan tehneet varastoihimme isoja investointeja ja pystyimme nyt hyödyntämään niitä täysimääräisesti. Asiakkaiden tavaravirrat olivat tasaisia ja vakaita. Vuonna 2023 myös energian hinta vakiintui ja laski siitä huimasta tasosta, jossa ne olivat vuotta aiemmin. Tämä tietysti ilahduttaa meitä, jotka toimimme erittäin energiavaltaisella alalla.

Suuri investointipiikki on nyt takana päin, eikä KWH Freezellä tällä hetkellä ole konkreettisia laajentumissuunnitelmia, mutta valmistaudumme kuitenkin pitkällä aikavälillä uusiin panostuksiin tulevaisuudessa. Alustaaksemme tulevia investointeja, olemme viime vuonna varmistaneet itsellemme muutamia maa-alueita Vantaan varastomme läheisyydestä.

Peter Lång.KWH Freezellä on jo pitkään ollut haasteena löytää työvoimaa erityisesti kevään ja kesän huippusesonkiaikana. Onnistuimme tässä kuitenkin viime vuonna erittäin hyvin uusien rekrytointikanaviemme ansiosta. Olemme myös onnistuneet pitämään työmme laadun hyvänä, mikä näkyy tyytyväisinä asiakkaina ja vakaina tuloksina henkilöstökyselyissä. Henkilökunnan osaamisen kehittäminen olikin viime vuonna erityinen painopistealueemme.

Kestävän kehityksen näkökulmasta iso kysymys KWH Freezelle liittyy energiankäyttöömme ja siihen, miten saisimme hyödynnettyä jäähdytysprosessissamme syntyvää hukkalämpöä. Olemme etsineet ongelmaan ratkaisua yli kymmenen vuotta ja voin ilokseni todeta, että otimme asiassa viime vuonna ison harppauksen eteenpäin. Toivottavasti voimme esittää konkreettisia suunnitelmia vuoden 2024 aikana. Lopullisena tavoitteenamme on hiilineutraalius, ja nyt olemme lähempänä tätä tavoitetta kuin koskaan ennen.

Peter Lång
liiketoimintaryhmän päällikkö, KWH Freeze

KWH Freeze – suurin pakastavarastoalalla

  • Pakastevaratoalan jättiläinen: KWH Freeze on Suomen suurin pakastevarastoalalla toimiva yritys. Melkein puolet kaikesta Suomessa kulutetuista pakastetuista elintarvikkeista kulkee yrityksen Vantaan varaston kautta.
  • Suuria investointeja: Viimeisen viiden vuoden aikana KWH Freeze on kasvanut tasaisesti suurien investointien ja lisääntyneen kapasiteetin ansiosta.
  • Digitalisaatiota: Toiminta on pitkälle digitalisoitua ja asiakkaiden IT-järjestelmät on yhdistetty KWH Freezen IT-järjestelmään. Se mahdollistaa nopeat ja automaattiset toimitukset sekä varastosaldon päivittämisen reaaliajassa.
  • Joustavuutta asiakkaille: Suurimmat asiakasryhmät ovat tukkukauppa, erilaiset elintarvikealan toimijat ja pakasteiden maahantuojat. Monet pakastetut elintarvikkeet ovat tyypillisesti kausituotteita, mikä tarkoittaa, että KWH Freeze mahdollistaa asiakkailleen suuren joustavuuden tuotemäärissä.

Avainluvut

KWH Freezen liikevaihto 2019-2023.

KWH Freezen henkilöstö 2019-2023.

KWH Freezen investoinnit 2019-2023.

Johtoryhmä

Eija Savela.

Eija Savela, talousjohtaja

Mika Halvorsen.

Mika Halvorsen, kehityspäällikkö

Anu Saari.

Anu Saari, IT-päällikkö

Jonne Siitari.

Jonne Siitari, IT- ja prosessikoordinaattori

Kim Elonen.

Kim Elonen, riskienhallinta- ja turvallisuuspäällikkö

Anne Turunen.

Anne Turunen, pääkirjanpitäjä

Jari Paasonen.

Jari Paasonen, varastopäällikkö

Stefan Thilman.

Stefan Thilman, varaston ja kuljetuksen esimies