Nuori mies asentaa vesilukkoa.

Prevex

Maailman ympäristöystävällisin vesilukko

Vuonna 2023 kestävään kehitykseen tekemämme suuret investoinnit alkoivat vihdoin tuottaa konkreettista tulosta. Markkinoiden vastaanotto oli erinomainen ja johti moneen asiakasvierailuun ja useisiin merkittäviin uusiin sopimuksiin. On ilahduttavaa huomata, että markkinat näyttävät kypsyneen nopeasti ja että kestävyydelle on kysyntää.

Kun aloitimme työmme kestävän kehityksen parissa, kolme asiaa oli selvää alusta asti: emme nostaisi tuotteidemme hintaa, emme tinkisi laadusta ja viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, panostaisimme niihin toimiin, joilla on eniten vaikutusta. Viimeksi mainitusta syystä emme suunnitelleet yhtä vihreää tuotesarjaa, vaan päätimme sen sijaan käyttää kierrätettyä muovia raaka-aineena kaikissa tuotteissamme. Vuonna 2023 kierrätetyn raaka-aineen osuus nousi jo keskimäärin 55 prosenttiin.

Koska onnistuimme nostamaan kierrätetyn muovin osuutta ennakoimaamme nopeammin, pieneni suhteellinen hiilidioksidipäästömme odotettua enemmän – 37 prosentilla vuoteen 2018 verrattuna. Tärkeä virstanpylväs saavutettiin myös, kun toiminnastamme (ilman raaka-aineita) tuli hiilineutraali vuonna 2023.

Marko Nylund.Matkan varrella olemme oppineet, että osaamisen kertyessä tavoitteita on muokattava. Pitkän aikavälin tavoitteenamme on yhä lisätä kierrätysmuovin osuutta tuotteissamme, mutta vuonna 2024 keskitymme poistamaan lyijyn asteittain tuotannostamme. Sen lisäksi panostamme muovittomien pakkausten kehittämiseen.

Tutkimus ja kehitys yhdistettynä korkeaan automaatioasteeseen on aina ollut tärkeää Prevexille. Se on yksi syy sille, että keskitimme vuoden 2023 aikana kaiken tuotannon Suomeen ja suljimme tehtaamme Puolassa. Nyt tuotamme saman liikevaihdon huomattavasti pienemmällä henkilöstömäärällä.

Viime vuonna iloinen uutinen tuotannosta oli se, että onnistuimme vähentämään työtapaturmien määrää merkittävästi. Tuloksen takana ei ole mitään taikatemppuja, vaan sinnikäs, järjestelmällinen ja kattava työturvallisuustyö.

Rakennusala oli vuonna 2023 syvässä taantumassa, mikä on luonnollisesti vaikuttanut vesilukkojen kysyntään. Osittain tästä syystä olen erityisen iloinen siitä, että olemme päässeet näin pitkälle kestävyystyössämme. Se on antanut meille uusia asiakkaita ja mahdollisuuksia, joita meillä ei muuten olisi ollut. On helppoa katsoa tulevaisuuteen luottavaisesti, kun meillä on markkinoilla ainutlaatuinen tarjooma.

Marko Nylund,
toimitusjohtaja, Prevex

Prevex – ainutlaatuisia ja ekologisesti kestäviä vesilukkoja

  • Valmistus Suomessa: Prevex on yksi maailman harvoista keittiön ja kylpyhuoneiden vesilukkoihin keskittyneistä yrityksistä. Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa.
  • Älykkäitä ominaisuuksia: Vesilukoissa yhdistyy monta älykästä ominaisuutta, kuten joustavuus, tilan säästö ja helppo puhdistettavuus. Läheisessä yhteistyössä asiakkaiden kanssa kehitetään myös ainutlaatuisia heille räätälöityjä vesilukkoja.
  • Kestävyys painopisteenä: Viime vuosina Prevex on investoinut ekologiseen kestävyyteen, ja onkin siinä alansa johtaja.
    ○ Yrityksen tuotteet sisältävät keskimäärin 55 % kierrätettyä materiaalia.
    ○ Kaikki yrityksen käyttämä energia on jo pitkään ollut päästötöntä
    ○ Vuonna 2023 Prevex saavutti toiminnassaan hiilineutraaliuden.

Avainluvut

Prevexin liikevaihto 2019-2023.

Prevexin henkilöstö 2019-2023.

Prevexin investoinnit 2019-2023.

Johtoryhmä

Camilla Wikman.

Camilla Wikman, markkinointijohtaja

Sasha Laitinen.

Sasha Laitinen, talousjohtaja

Peter Engstrand.

Peter Engstrand, myyntijohtaja, Business Development

Filip Jankowski.

Filip Jankowski, myyntijohtaja

Mikael Gäddnäs.

Mikael Gäddnäs, operatiivinen johtaja