M. Rauanheimo, VR Transpoint ja Metsä Group yhteistyössä

Oy M. Rauanheimo Ab, KWH Logisticsiin kuuluva satamaoperaattori, on yhdessä VR Transpointin ja Metsä Groupin kanssa luonut tehokkaan ja aivan uudenlaisen logistiikkaratkaisun uuden, Äänekoskelle rakennettavan biotuotetehtaan tarpeisiin.

Metsä Group alkaa viedä Äänekosken sellua maailmalle Helsingin Vuosaaren sataman kautta. Satamatoiminnoista Vuosaaren satamassa vastaa M. Rauanheimo yhdessä VR Transpointin kanssa; VR Transpoint ja Metsä Group ovat sopineet tuotteiden junakuljetuksista Äänekoskelta Vuosaaren satamaan. Uudessa logistiikkaratkaisussa logistiikan tehokuutta on lisätty yhdistämällä sujuvasti tehtaan toiminnot, kuljetukset ja satamaoperointi.

Metsä Groupin Äänekosken tehdas on maailman ensimmäinen uuden sukupolven biotuotetehdas, joka valmistuttuaan tuottaa sellua 1,3 miljoonaa tonnia vuodessa sekä muita biotuotteita ja -energiaa. Vuosittain sellua viedään pääasiassa Eurooppaan ja Aasiaan noin 800 000 tonnia. Äänekosken tehtaan on määrä valmistua vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä, jolloin myös kuljetukset lähtevät vaiheittain käyntiin. Arvion mukaan tehdas toimisi täydellä kapasiteetilla noin vuoden kuluttua aloituksesta.