Mirka osti robotiikkaan erikoistuneen Flexmillin

Mirka, suurin tytäryhtiöstämme, on ostanut suomalaisen, Nurmijärvellä toimivan, robotiikkayrityksen Flexmillin koko osakekannan. Mirka on maailman johtava hiomatuotteiden ja -koneiden valmistaja.

Flexmill on robotiikkaan ja pintakäsittelyn automaatioon erikoistunut suunnittelu- ja integraattoriyritys, joka keskittyy mm. vaativiin hionta- ja kiillotus sovelluksiin. Tyypillisiä käyttökohteita ovat potkurit, turbiinit, valimotuotteet sekä hitsatut ja koneistetut rakenteet. Yritysosto on keskeinen osa Mirkan strategiaa laajentaa valikoimaansa robotiikassa.

– Olemme todella innostuneita hankinnan myötä saamastamme uudesta osaamisesta. Flexmillin robotiikan ja automaation erikoisosaaminen yhdistettynä Mirkan pintakäsittelyn asiantuntemukseen ja globaaliin verkostoon luo monia uusia mahdollisuuksia, sanoo Mirkan toimitusjohtaja Stefan Sjöberg.

Valmistuksen työvoimavaltaisten ja toistuvien työvaiheiden, kuten hionnan, kiillotuksen ja pintakäsittelyn automatisointi ja robotisointi on luonnollista kehitystä.

– Mirka on äskettäin lanseerannut kokonaisen tuoteperheen sähköhiomatyökaluja robottihiontasovelluksiin ja voi nyt tarjota myös kokonaisratkaisuja automatisoituun ja robottiseen pintakäsittelyyn, Sjöberg jatkaa.

Lue lisää Mirkan kotisivuilta.