Mirka lanseeraa maailman ensimmäisen älykkään hiomapään robottihiontaan

Mirka® AIROS on ensimmäinen älykäs sähköhiomakone robottihiontaan. Integroituna alkuperäisvalmistajien robottijärjestelmiin tai yhteistyörobotteihin se voi suorittaa massatuotannossa vaadittavaa hiontaa, jossa tarkkuus ja vähäinen huollon tarve ovat tärkeitä.

Mirkan automatisoidun teollisuusohjelman (Automated Industrial Programme) lanseeraus on osoitus vuosien kehitysyhteistyöstä suurimpien ajoneuvovalmistajien kanssa auto- ja kuljetusalalla. Parhaillaan Mirkan tarjoamaa uutta ratkaisua robottihiontaan pilotoidaan useilla eri teollisuuden aloilla.

Mirkan automatisoitu teollisuusohjelma yhdistää laitteistot sekä kulutusosat, joita tarvitaan robottiratkaisun tarjoamiseksi asiakkaille, mukaan lukien Mirka AIROS -hiomapään, laajan valikoiman hiomatuotteita sekä Mirkan yli 75-vuoden teknisen tietämyksen, tutkimus- ja kehitystyön sekä kokemuksen hiomatuotealalta.

– Näemme, että robottien käyttö kustannustehokkaan tuotannon parantamiseksi lisääntyy. Meidän tarjoamamme automatisoitu teollisuusohjelma voidaan integroida kahteen erityyppiseen robottiin – joko yksinkertaisesti ohjelmoitavaan yhteistyörobottiin tai teollisempiin robottimalleihin. Tarjoamamme automatisoitu ratkaisu voidaan asentaa helposti, ilman erikoistyökaluja, ja sen avulla voidaan saavuttaa täydellinen RPM-hallinta ja ohjattavuus. Pneumaattisilla työkaluilla tämä ei ole mahdollista, mikä johtaa usein ”ylihiontaan” herkillä alueilla, kertoo Mats Bystedt, Mirkan Portfolio Manager.

Lue lisää Mirkan kotisivuilta.