KWH Logistics konvertoi kalustoaan sähkötoimiseksi

Liiketoimintaryhmämme KWH Logistics on ennakkoluulottomasti lähtenyt mukaan kehitystoimintaan, jossa sen nykyistä, dieselkäyttöistä kalustoa konvertoidaan eli muutetaan sähkötoimisiksi. Konvertoinnissa koneen voimalinja vaihdetaan uudeksi, mutta muuten hyödynnetään ajoneuvojen ja koneiden rungot, laitteet ja tekniikka soveltuvin osin.

Työkoneiden akkuja lähikuvassa.Poisvaihdetut dieselmoottorin sekä voimansiirrot osat eivät jää tarpeettomiksi, vaan ne voidaan käyttää edelleen varaosina nykyisessä kalustossa jatkaen niiden käyttöikää. Ensi vaiheessa konvertioita tehdään satama- ja tehdasalueilla toimivaan kuorma-auto- ja vetokalustoon.

KWH Logisticsilla on hiljattain päivitetty vastuullisuusohjelma, jonka ympäristötavoitteita nämä käyttövoimamuutokset toteuttavat erinomaisesti. Alun pilottivaiheen kokemusten myötä sähkövoimalinjan käyttöä voidaan testata ja lisätä myös muussa raskaassa kalustossa kuorma-autojen lisäksi.

– Olemme erittäin innostuneesti mukana tässä projektissa, joka on koko KWH Logisticsille merkittävä. Kestävä kehitys ja ympäristöarvot ovat sekä omassa, että asiakkaidemme strategioissa hyvin keskeisessä osassa, kertoo KWH Logisticsin liiketoimintaryhmän johtaja Joakim Laxåback.

EU:n päästötavoitteiden mukaan autojen CO2-päästöjä tulee vähentää 30 % nykyisestä vuoteen 2030 mennessä. Kuljetusaloilla, joissa on käytössä runsaasti raskasta kalustoa, tavoiteaikatauluissa pysyminen edellyttää olemassa olevan kaluston vaihtamista uuteen selvästi normaalia investointitahtia nopeammin.

Lue lisää KWH Logisticsin verkkosivuilta.