Investointien vuosi 2019

KWH-yhtymän vuotta 2019 leimasivat ennätyssuuret investoinnit, jotka olivat 135 miljoonaa euroa. Koska osa investoinneista valmistuu tänä vuonna, muodostuvat myös vuoden 2020 investoinnit suuriksi.

– Vuodesta 2019 tuli vuosi, jolloin tartuimme moneen liiketoimintamahdollisuuteen ja rakensimme perustaa seuraavien vuosien vahvalle kasvulle. Isoista investoinneista huolimatta taloutemme on yhä vahva, kertoo konsernijohtaja Kjell Antus.

Investoinneista leijonan osa eli 96 miljoonaa euroa kohdistui KWH Logisticsiin ja pääosin satamien infrastruktuurin kehittämiseen. Toiseksi eniten investoi Mirka, joka investoi muun muassa tuotantolaitoksiin ja uusiin toimitiloihin.

Maailmankaupan kasvu oli edelleen heikkoa vuonna 2019. Tästä syystä KWH-yhtymän liikevaihto kasvoi ainoastaan kaksi prosenttia.

– Asetimme vuodelle 2019 haastavat kasvutavoitteet. Ottaen huomioon maailman taloustilanteen kehittymisen vuoden aikana, voimme olla tyytyväisiä 2 %:n kasvuun. Seuraamme nyt markkinoidemme kehitystä tarkasti voidaksemme sopeutua, mikäli kasvutahti yhä hidastuu, Antus jatkaa.

Osaava henkilöstö avainasemassa

KWH-yhtymä kasvoi vuoden 2019 aikana keskimäärin 168 hengellä. Vuoden 2019 lopussa työntekijöitä oli 2 383 henkilöä.

Vuoden aikana KWH-yhtymä lisäsi HR-toiminnon resursseja kaikissa liiketoimintaryhmissään. Panostamme tulevaisuudessakin työntekijöidemme osaamiseen tarjoamalla erilaisia jatkokoulutusmahdollisuuksia.

– KWH-yhtymän menestyksen takana ovat sitoutuneet työntekijämme. Haluamme siksi tarjota kestävän ja houkuttelevan työpaikan, jossa työntekijämme tuntevat, että he voivat toimintaperiaatteidemme ja arvojemme avulla vaikuttaa ja kehittyä.

Muutoskykyä ja suunnitelmallisuutta

KWH-yhtymä saavutti 90 vuoden iän elokuussa 2019. Yhtymä huomioi sen muun muassa kirjalla ”KWH 90 vuotta – Jatkuvassa muutoksessa”. Siinä kerrotaan salaisuuden KWH-yhtymän menestyksen takana olevan kyvyssä sopeutua ympäröivän maailman muutoksiin ja suunnitella pitkäjänteisesti.

– Myös nykyaikana meidän täytyy sopeutua maailman muutoksiin. Näemme edessämme suuria muutoksen aaltoja, jotka ovat seurausta digitalisaatiosta sekä kaupallisesta ja teknisestä kehityksestä.

Pysyäkseen kehityksessä mukana KWH-yhtymä uudisti arvonsa vuoden 2019 aikana.

– Haluamme luoda toiminnassamme kasvua, vakautta ja tulevaisuudenuskoa, tavoitteenamme olla kansainvälisesti menestyksekäs perheyritys. Arvojemme ytimessä on erittäin tiivis yhteistyö asiakkaidemme kanssa ja se, että luomme uusia innovatiivisia ratkaisuja yhdessä heidän kanssaan, Antus painottaa.

Voit lukea KWH-yhtymän vuodesta 2019 tarkemmin tutustumalla uusimpaan vuosikatsaukseemme.