Rolls.

KWH Logistics

Ennätysvuosi maailman mullistuksista huolimatta

KWH Logisticsille viime vuosi oli monella tapaa suurten mullistusten vuosi. Ukrainan sodan puhkeaminen merkitsi sitä, että kauttakulkuliikenne, johon olimme erikoistuneet, oli pääosin lopetettava. Seuraavien kuukausien aikana ajoimme alas malmin ja hiilen kauttakulkuliikenteen. Se oli muodostanut merkittävän osan toiminnastamme, joten kyseessä oli meille suuri muutos.

Onneksi uusi tilanne toi myös jotain hyvää mukanaan. Koska suurin osa Venäjän kaupasta loppui, monet suomalaiset yritykset joutuivat etsimään uusia lähteitä ja reittejä tuontituotteilleen. KWH Logisticsille se tarkoitti sitä, että pystyimme löytämään korvaavaa toimintaa suurelle osalle kauttakulkuliikenteestä. Olimme muun muassa mukana auttamassa asiakkaita, jotka aloittivat puutavaran tuonnin meriteitse. Olemme auttaneet asiakkaita myös kehittämään uusia logistiikkaketjuja malmin ja muiden raaka-aineiden tuontiin luomalla syväsatamiin hubitoimintaa, joka muodostuu tuotteiden välivarastoinnista ja lastaamisesta suurista aluksista pienempiin.

Kaiken kaikkiaan vuosi 2022 ei ollut meille huono, vaikka liikevaihto laski hieman. Tulos oli edellisvuotta parempi ja jopa yhtiön koko historian paras. Selitys ei tietenkään ole ainoastaan se, että löysimme korvaavaa toimintaa kauttakulkuliikenteelle, vaan että moni liiketoimistamme on ollut myötätuulessa. Epävakaina aikoina huomaa selvästi, miten tärkeää toiminnan monipuolisuus on, jotta kaikki munat eivät ole samassa korissa.

Raskaat projektilastit ovat olleet vuoden valopilkkuja. Käytännössä projektiliikenne tarkoittaa esimerkiksi tuulivoimaloiden tuontia Vaasan, Kokkolan ja Kalajoen satamiin. Tällä liiketoiminnalla on erittäin hyvät tulevaisuudennäkymät, sillä tuulivoimaa rakennetaan tulevina vuosina erittäin paljon etenkin Keski- ja Pohjois-Suomessa. Toinen valopilkku on ollut investointimme raakapuun Ja sahatavaran logistiikkaan, jonka ansiosta olemme sijoittuneet monelle uudelle sisämaapaikkakunnalle.

Myös toiminta Etelä-Suomen satamissa menestyi hyvin vuonna 2022. Toimintamme Mussalon ja Vuosaaren satamissa kehittyi erinomaisesti. Hangon satamassa hyödyimme korkeista polttoainekustannuksista sekä kuljettajapulasta, mitkä näkyivät Hangon roro-liikenteen kysynnän kasvuna. Kun on kallista ajaa maanteitä pitkin, kannattaa tavaraa rahdata meriteitse. Myös konttipula lisäsi roro-liikenteen kysyntää.

Suomen johtavana satamaoperaattorina haluamme KWH Logisticsilla olla alan johtava toimija myös kestävässä kehityksessä. Tämä näkyy muun muassa siinä, että investoimme sähkökäyttöisiin ajoneuvoihin ja koneisiin, ja että olemme käynnistäneet ison kestävään kehitykseen ja laatuun liittyvän hankkeen. Se tarkoittaa myös vahvistunutta HR-toimintaa, jossa henkilöstön kouluttamiseen panostetaan aiempaa enemmän.

Joakim Laxåback.Kulunut vuosi on opettanut meille, että sekä meidän että asiakkaidemme on tulevaisuudessa rakennettava aiempaa ketterämpiä ja luotettavampia toimitusketjuja. Uskon nimittäin, että suuret vaihtelut tarjonnassa, kysynnässä ja kustannuksissa ovat uusi normaali. Toimitusketjujen täytyy pystyä selviytymään näistä häiriöistä aina ja kaikkialla. KWH Logisticsilla tavoitteenamme on pystyä yhä paremmin ratkaisemaan asiakkaiden logistiikkahaasteet ottamalla huomioon kaikki mahdolliset riskit ja sitä kautta ennaltaehkäisemällä häiriöitä.

Joakim Laxåback, liiketoimintaryhmän päällikkö, KWH Logistics

KWH Logistics – Suomen merkittävin satamaoperaattori

  • KWH Logistics on Suomen merkittävin satamaoperaattori, ja sillä on toimintaa Suomen kaikissa tärkeissä satamissa. Ryhmään kuuluu myös useita muilla logistiikan aloilla toimivia tytäryhtiöitä.
  • Monien paikallisten tytäryhtiöidensä ansiosta KWH Logistics toimii erittäin lähellä asiakkaitaan. Samalla tytäryhtiöiden yhteistyö mahdollistaa sen, että yritys pystyy tarjoamaan kokonaisratkaisuja asiakkaidensa logistiikkatarpeisiin.
  • Toinen KWH Logisticsin vahvuuksista on sen vahva investointikyky, jonka ansiosta yritys pystyy nopeasti käynnistämään uutta toimintaa asiakkaidensa tarpeiden mukaan.

Liiketoimintapaikat

Satamat

Hamina, Hanko, Kalajoki, Kokkola, Kotka, Koverhar, Kristiinankaupunki, Naantali, Oulu, Pori, Raahe, Tornio, Turku, Uusikaupunki, Vaasa, Vuosaari (Helsinki)

Teollisuusalueet

Heinola, Kokkola, Kärkölä, Pellos, Pietarsaari, Rauma, Savonlinna, Sotkamo, Uusikaupunki, Vaasa, Äänekoski

Terminaalit

Akaa, Haapajärvi, Hyrynsalmi, Kontiomäki, Nivala, Seinäjoki, Ylivieska, Ämmänsaari

Liiketoimintayksiköt

Port Logistics

  • Ahtaus, huolinta, laivanselvitys sekä satamalogistiikka bulkkirahdille, irtotavaroille ja raskaille projektilasteille.
  • Blomberg Stevedoring, Jalander Rauanheimo, Rodén Shipping, Stevena

International Transports

  • Maailmanlaajuiset logistiikkaratkaisut eri kuljetustavoilla.
  • Backman-Trummer (Freight Forwarding -osasto), Moonway

Industrial Services

  • Tavaroiden käsittely satamissa, terminaaleissa ja teollisuusalueilla. Raskaiden työkoneiden ja erikois-työkalujen vuokraaminen.
  • Adolf Lahti, Blomberg Rent

Avainluvut

Liikevaihto

KWH Logisticsin liikevaihto 2022 oli 172 miljoonaa euroa. Graafi KWH Logisticsin liikevaihdon kehityksestä. KWH Logisticsin osuus KWH-yhtymän liikevaihdosta oli 28 %.

Henkilöstö

KWH Logisticsin henkilöstö 2022 oli 559. Graafi KWH Logisticsin henkilöstön kehityksestä. KWH Logisticsin osuus KWH-yhtymän henkilöstöstä 2022 oli 21 %.

Investoinnit

KWH Logistics investoi 21,8 miljoonaa euroa vuonna 2022. Graafi KWH Logisticsin investoinneista 2018-2022. KWH Logisticsin osuus KWH-yhtymän bruttoinvestoinneista 2022 oli 34 %.

Johtoryhmä

 

Bernt Björkholm, tj. Blomberg Stevedoring & Blomberg Rent, johtaja Freight Forwarding; Mona Andersson-Kuorikoski, henkilöstöjohtaja
Anders Back, talousjohtaja; Vesa Peltola, ICT-johtaja
Petri Lehtipuu, ESQ-johtaja; Tero Kosonen, tj., Rauanheimo
Markku Mäkipere, tj Stevena & Moonway, markkinointijohtaja; Pekka Pöllänen, tj. Adolf Lahti