Easy Clean -vesilukkoa puhdistetaan hanan alla.

KWH Invest: Prevex

Kuluneena vuonna Prevex panosti rakenteidensa kehittämiseen ja organisaationsa vahvistamiseen.

Pevexin liikeidea on ainutlaatuinen, sillä yritys on erikoistunut hyvin kapealle segmentille eli vesilukkoihin. Prevex on kasvanut viime vuosina nopeasti – liikevaihto enemmän kuin tuplaantui vuodesta 2013 vuoteen 2017.

Nopea kasvu on synnyttänyt tarpeen rakenteiden vahvistamiselle. Siksi yritys on kuluneen vuoden aikana keskittynyt laittamaan organisaatiorakenteensa ja prosessinsa kuntoon. Vuoden liikevaihto pysyi edellisvuoden tasolla, mutta nyt edellytykset tulevaisuuden kasvulle on luotu.

Puolan toiminnan integrointi jatkuu

Prevexin vesilukkoja valmistetaan myös Puolassa. Puolalainen valmistus on saatu lähes kokonaan integroitua Prevexin toimintaan, ja kesällä 2018 aiemmin hankittu puolalainen yritys muutti nimensä virallisesti Prevexiksi. Lisäksi puolalaista tuotevalikoimaa karsittiin ja nyt yritys panostaa sen kannattavimpiin osiin. Vuonna 2018 rakennettiin myös uusi logistiikkakeskus Puolaan, joka sijoittuu strategisesti erinomaisesti lähelle Euroopan markkinoita. Siten se vahvistaa Prevexin kasvua pitkällä tähtäimellä.

Investointeja ja organisaation vahvistamista

Onnistuneiden rekrytointien ansiosta Prevex on pystynyt kehittämään rakenteitaan ja laajentamaan johtoryhmänsä osaamista. Myyntiin ja markkinointiin on keskitytty aiempaa enemmän ja ne on erotettu toisistaan. Lisäksi aloitettiin suuri projekti uuden toiminnanohjausjärjestelmän käyttöön ottamiseksi vuoden 2019 aikana.

Prevex teki myös isoja investointeja Suomeen automatisoimalla tuotantoaan ja panostamalla robotiikkaan.

Uudet tuotteet takaavat hyvät tulevaisuudennäkymät

Vuonna 2018 Prevex toi markkinoille uuden keittiöihin tarkoitetun Smartloc-vesilukon, jossa on monia teknisiä hienouksia verrattuna kilpailijoiden tuotteisiin. Vesilukon virtausta on parannettu samalla kun se on tilaa säästävä ja helposti puhdistettava. Vuoden 2019 aikana markkinoille tuodaan myös muita tuoteuutuuksia, jotka kaikki noudattavat Prevexin filosofiaa siitä, että vesilukkojen on oltava helppokäyttöisiä ja käytännöllisiä.

Uudet tuotteet, vahvistunut organisaatio ja tehdyt investoinnit takaavat sen, että Prevex on nyt hyvin valmistautunut tulevaan kasvuun. Tavoitteena on saavuttaa 50 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2022.

Marko Nylund (varatoimitusjohtaja, Prevex Suomi), Kjell Antus (liiketoimintaryhmän päällikkö), Camilla Wikman (markkinointijohtaja, Prevex Group), Marcin Kowalski (toimitusjohtaja, Prevex Puola)
Mikael Lillvik (toimitusjohtaja, Prevex Group), Thomas Nyström (talousjohtaja, Prevex Group), Peter Engstrand (myyntijohtaja, Pohjoismaat), Filip Jankowski (myyntijohtaja, Manner-Eurooppa)