Prevex

Jatkuvia investointeja kestävään kehitykseen

Prevex on yksi maailman harvoista keittiöiden ja kylpyhuoneiden vesilukkoihin erikoistuneista yrityksistä. Prevexin tuotekehitysosaaminen on syvällistä ja se panostaa ominaisuuksiltaan joustaviin vesilukkoihin, jotka on helppo asentaa ja puhdistaa.

Yritys on uskaltanut erikoistua näin kapealle erikoisalalle, koska KWH-yhtymä katsoo kaikkia tytäryhtiöitään kokonaisuutena, jolloin riskien jakautuminen on koko konsernin kannalta hyväksyttävällä tasolla.

Graafi Prevexin investointien kehityksestä 2016-2020.

Panostus ympäristöön jatkuu

Prevex jatkoi vuoden 2020 aikana edellisinä vuosina aloittamaansa kunnianhimoista ympäristötyötä. Työ johti moniin konkreettisiin toimenpiteisiin etenkin Uudessakaarlepyyssä sijaitsevissa rakennuksissa.

Lämpöpumppu ottaa nykyisin talteen tuotannon hukkalämmön, mikä säästää 800 MWh energiaa vuosittain. Se vastaa 60 omakotitalon kaukolämpöä ja kattaa tehtaan koko lämmitystarpeen. Kesällä 2020 asennettiin lisäksi tuotantorakennuksen katolle aurinkopaneelit, jotka ihanteellisissa olosuhteissa kattavat konttorirakennuksen sähköntarpeen.

Suurin ympäristöön liittyvä panostus vuonna 2020 oli kuitenkin se, että Puolan tehdas siirtyi käyttämään 100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Uudenkaarlepyyn tehdas teki samoin jo vuotta aiemmin. Tämä tarkoittaa, että kaikki Prevexin vesilukot tehdään nykyisin pelkällä uusiutuvalla energialla.

Samanaikaisesti jatkui tuotekehitystyö ympäristöystävällisemmän materiaalin löytämiseksi itse vesilukkoihin. Prevex toivoo voivansa esitellä työn tuloksia vuoden 2021 aikana.

Graafi Prevexin liikevaihdon kehityksestä 2016-2020.
Tuotemerkin uudistamista ja tuotannon uudelleenjärjestelyjä

Vuonna 2020 Prevex aloitti suuren tuotemerkkiuudistuksen, joka valmistuu vuoden 2021 aikana. Työ alkoi perusteellisella asiakastarpeiden kartoittamisella, mikä johti oivallukseen, että Prevexin täytyy keskittyä entistä vahvemmin pitkäaikaisiin kumppanuuksiin. Prevexin osaaminen tulee nimittäin parhaiten oikeuksiinsa sellaisissa asiakassuhteissa, jotka mahdollistavat syvälle menevän tuotekehitysyhteistyön.

Vuoden 2020 aikana Prevex teki myös muutoksia tuotannossaan. Tuotteiden valmistus, ruiskuvalu ja vaativa automaatio on nyt keskitetty Uuteenkaarlepyyhyn Suomessa, kun taas Puolan yksikkö huolehtii laajemmasta kokoonpanotyöstä. Tämä parantaa kokonaislogistiikkaa ja tehokkuutta.

Graafi Prevexin henkilöstön kehityksestä 2016-2020.
Ponnisteluja pandemian aikana

Kuten niin monet muutkin yritykset, koki Prevex aluksi kovia, kun koronaepidemia puhkesi maaliskuussa 2020. Nousu alkukesällä oli kuitenkin yhtä nopea kuin lasku keväällä, minkä ansiosta koko vuoden liikevaihto asettui suunnilleen vuoden 2019 tasolle.

Samalla kun osa tuotannosta oli tauolla huhti-toukokuussa, pystyi Prevex kantamaan kortensa kekoon epidemian vastaisessa taistelussa. Yritys ryhtyi lyhyellä varoitusajalla valmistamaan sankoja terveydenhuollon suojavisiireihin. Koska siihen aikaan sairaanhoidossa oli suuri pula suojavarusteista, ponnistus tuntui henkilöstöstä hyvin merkitykselliseltä.

Euroopan kartta Prevexin toimipaikoista.

Johtoryhmä
Marko Nylund & Marcin Kowalski.
Toimitusjohtaja, Prevex Group, Marko Nylund & Toimitusjohtaja, Prevex Puola, Marcin Kowalski
Filip Jankowski & Peter Engstrand.
Myyntijohtaja, Manner-Eurooppa, Filip Jankowski & Myyntijohtaja, Pohjoismaat, Peter Engstrand
Camilla Wikman & Krystian Kryskowiak.
Markkinointijohtaja, Prevex Group, Camilla Wikman & Chief Purchase and Logistics Manager, Prevex Puola, Krystian Kryskowiak
Thomas Nyström.
Talousjohtaja, Prevex Group, Thomas Nyström