Menestyksekäs vuosi

KWH-KONSERNILLA
MENESTYKSEKÄS VUOSI

Kulunut vuosi oli KWH-konsernille hyvin menestyksekäs. Liikevaihto kasvoi 8 % ja tulos saavutti toivomamme ennätystason.

Vuosi 2016 tarjosi joitain yllättäviä tapahtumia. Iso-Britanniassa äänestettiin Brexitin puolesta ja USA:ssa valittiin uudeksi presidentiksi Donald Trump. On mahdotonta ennustaa, mitä seurauksia näillä päätöksillä on, voidaan vain todeta epävarmuuden lisääntyvän. Näistä kahdesta tapahtumasta saatava oppi on, että me elämme juuri nyt aikoja, joissa populismin voima on vahva ja taipumus äänestää muutosten puolesta on suurta. Tämä voi myös johtaa siihen, että kohtaamme uusia yksittäisiä tapahtumia, jotka merkittävällä tavalla häiritsevät talouden kehittymistä. Yleensä ottaen maailman talouden on arvioitu kehittyvän myönteisesti vuonna 2017.

LUOTTAVAISENA TULEVAISUUTEEN
KWH-konserni on viime vuosina tietoisesti investoinut hankkeisiin, joiden suunnitellaan tuottavan vasta pitkällä aikavälillä. Voimme jo vuonna 2017 nähdä, että pitkäntähtäimen panostukset alkavat maksaa itseään toivotusti takaisin kasvaneiden markkinaosuuksien muodossa ja kasvuna uusilla liiketoiminta-alueilla. Olemme aktiivisesti rekrytoineet avainhenkilöitä ja panostaneet kilpailukyvyn kehittämiseen. Sen ansiosta olemme valmiita ottamaan vastaan asiakkaidemme uudet haastavat toimeksiannot.

Uutena 1.1.2017 aloittaneena konsernijohtajana näen, että KWH-konsernilla on hyvät edellytykset saavuttaa vuodelle 2020 asetettu visio, mikä tarkoittaa jatkuvaa kannattavaa kasvua.

Kaikki liiketoimintaryhmät ovat haastavasta liiketoimintaympäristöstä huolimatta onnistuneet saavuttamaan hyviä kasvulukuja. Menestyksen takana ovat onnistunut tuote- ja palvelukehitystyö sekä vahva myyntiverkosto.

Uhkat muodostuvat lähinnä poliittisesta levottomuudesta, joka todennäköisesti johtaa kasvaneeseen protektionismiin, kaupan esteisiin ja voimakkaisiin heilahteluihin valuuttamarkkinoilla. Viennistä riippuvaiselle KWH-konsernille on tärkeää säilyttää suomalaisten työmarkkinoiden kansainvälinen kilpailukyky. Kilpailukykysopimus on askel oikeaan suuntaan, mutta tarvitaan lisätoimia, joilla varmistetaan, että asetetut tavoitteet todella saavutetaan.

jatkamme-kasvua.png

KAIKKI YDINTOIMIALAMME KASVAVAT
Mirka jatkaa kasvuaan suurimmalla osalla markkina-alueistaan.

Logistics pystyy uuden teollisuuspalvelukonseptinsa ansiosta laajentumaan uusille paikkakunnille Suomessa.

Kuluneen vuoden aikana Prevex osti Puolasta oman alansa perheyrityksen. Prevexille tämä on ratkaiseva askel eteenpäin. Se avaa uusia mahdollisuuksia ja on ponnahduslauta tulevaisuuden vahvalle kasvulle Euroopassa.

Odotamme jatkossakin hyvää orgaanista kasvua. Samalla etsimme jatkuvasti uutta täydentävää toimintaa, joka voidaan liittää johonkin kolmesta ydinalueestamme eli Mirkaan, Logisticsiin tai Prevexiin. KWH-konsernilla on nykyisin taloudelliset resurssit kasvuvauhdin lisäämiseen, mikäli tunnistamme uusia mahdollisuuksia, joihin haluamme tarttua.

Kjell Antus, konsernijohtaja