Mirka osallistuu Sustainable European Abrasive Manufacturers -ohjelmaan

Mirka osallistuu uuteen SEAM (Sustainable European Abrasive Manufacturers) -ohjelmaan, jonka tavoitteena on tukea ja auttaa eurooppalaisia hiomatuotevalmistajia lähinnä tuotantoa ja jakelua koskevissa kestävän kehityksen mukaisissa parannuksissa.

Tullakseen hyväksytyksi ohjelmaan Mirkan sekä muiden eurooppalaisten hiomatuotevalmistajien tulee täyttää kolmeen kestävän kehityksen peruspilariin liittyviä vaatimuksia. Pilarit ovat ympäristö, työ ja talous.

– Pitkäntähtäimen kestävä kehitys on aina ollut tärkeä ja luonnollinen osa Mirkan liiketoimintaa. Olemme saavuttaneet jo paljon ja tämä on olennainen osa Mirkan visiota: pyrimme olemaan alamme vastuullisin yritys. Meille on aina ollut itsestäänselvää olla tuhlaamatta taloudellisia tai aineellisia resursseja – ei omiamme eikä yhteistyökumppaneidenkaan, Stefan Sjöberg, Mirkan toimitusjohtaja toteaa.

Mirkan taloudelliset, ympäristölliset sekä sosiaaliset aloitteet ja saavutukset on kerätty Kestävän kehityksen raporttiin ”Our Clean Commitments” -osioiden alle. Niissä kerrotaan Mirkan yritysvastuun kehityksestä läpinäkyvästi eri avainmittarien avulla. Tämä kulkee käsi kädessä uuden SEAM-ohjelman kanssa,

Lue lisää